Een groot deel van de aantrekkingskracht van het gravelrijden is de vrijheid om voor een omweg over een stoffig pad te kunnen kiezen, op weg naar het onbekende. Dat zijn van die momenten die het hart van elke fietser sneller doen kloppen. Dat vormde de inspiratiebron voor deze zalmkleurige maatwerkfiets, een ontwerpproject van Gravel Alliance-rijder Ibai Fradejas in samenwerking met zijn goede vriend en framebouwer RS Cycles en de XPLORE Experiences-serie.

“We wilden echt iets speciaals creëren", vertelt Ibai, die net terug is van de Traka 200km in Girona. “Daarom kozen we voor de complete GRX-lijn met enkele specifieke onderdelen om de fiets even comfortabel als snel te maken.” Deze met GRX uitgeruste maatwerkfiets, die nog geen 9 kg weegt, staat voor een benadering van avontuur die toegankelijk, veelzijdig en geschikt voor tal van uiteenlopende gravelevenementen is. Zo kan hij overweg met harde ondergronden, losliggende stenen, opgedroogde rivierbeddingen, ellenlange beklimmingen, modderige singletracks, achterafpaadjes, ultra-enduranceritten met transfers over verharde wegen, bergweiden en nog veel meer. Het klinkt als een fiets die alles aan kan, en dat is nou ook net het idee.

Puttend uit hun eerdere gravelervaringen hadden Ibai en zijn ploeggenoten een duidelijk doel voor ogen: combineer een comfortabel stalen Columbus Spirit maatwerkframe met brede, snel rollende banden, een stijve carbon vork en een PRO carbon zadelpen om een behendige en goed reagerende fiets te creëren. Deze strak ogende, vaardige en snelle fiets, waarvan de kleurstelling op de Japanse sushi is geïnspireerd, heeft een GRX Di2-configuratie met een 48/31 dubbel voorblad en een 11–34T cassette, zodat Ibai alle keuze heeft bij het schakelen. "Soms probeer ik een enkel voorblad uit, maar op wedstrijddagen gebruik ik altijd de 2x-optie", laat hij weten. Afstappen bij steile en losliggende obstakels? Uiterst onwaarschijnlijk. Deze 2x-configuratie biedt je de flexibiliteit van een versnellingsverhouding die het onbekende het hoofd kan bieden. De 48-11 is een flink zwaar verzet, waardoor Ibai al vlug bij de eersten zit op een snelle afdaling.

Vandaag de dag zijn nauwkeurige rijlijnen belangrijker dan ooit. Een conservatieve balhoofdhoek van 30° op het PRO Discover carbon stuur zorgt daarom voor veel controle. En hoewel Ibai er eigenlijk niet van houdt om vaart te minderen, kan hij beschikken over wat hij "de beste gravelremmen in het circuit" noemt met 160 mm GRX/Dura-Ace schijfremmen voor en achter. Hij wijst er ook nog even op dat hij voor tubeless heeft gekozen met de GRX 700c wielen en met opzet brede banden gebruikt, ook al zorgen het frame en de zadelpen al voor heel wat ingebouwde flexibiliteit.

Net zoals het gravelsegment zelf, is deze stoere fiets niet in een hokje te plaatsen. Door zijn opwindende samensmelting van traditionele framebouw en geavanceerde onderdelen zal hij zeker het nodige stof doen opwaaien binnen het gravelwereldje.

Deel dit artikel