Na het daverende succes van REBOUND 2023, is het GROOTSTE gravelevenement ter wereld weer terug. Op 1 juni 2024 om 06:00 uur om precies te zijn. In dit artikel geven we je alle details en geven je tips over hoe je de beste REBOUND-ritten en -routes bij jou in de buurt kunt vinden.

Wat is REBOUND?

Het concept is simpel. Op 1 juni fietst de wereldwijde gravelcommunity samen een doe-het-zelf-route van 15, 25, 50, 100 of 200 mijl (24, 40, 80, 160 of 320 km). Je hebt geen startbewijs nodig en er is geen tijdslimiet. Gewoon ouderwets, onverhard plezier. En als je je aanmeldt voor de STRAVA-challenge, maak je kans op geweldige prijzen.

REBOUND is het grootste gravelevenement ter wereld en vindt plaats op hetzelfde moment als UNBOUND gravel in de VS. Het is een samenwerking tussen Shimano en Live Slow Ride Fast – van niemand minder dan Laurens ten Dam! REBOUND inspireerde wereldwijd meer dan 300.000 fietsers die samen 4.789.142 mijl (7.707.377 kilometer) reden. Elke fietser beleefde zijn eigen avontuur, met als startpunt zijn eigen voordeur.

In 2024 gaan we het nóg grootser aanpakken, met 10.000.000 gravelmijl (16.100.000 gravelkilometers) wereldwijd.

REBOUND Ride-Outs

Elke fietser heeft wel zijn eigen ritjes met vrienden, wielerclubs, collega’s, en noem maar op. Als je REBOUND écht wilt beleven, kun je deelnemen aan een van de REBOUND Ride-Outs die georganiseerd worden door de Shimano Gravel Alliance-rijders en lokale Shimano Service Centers - met een gegarandeerd feestje na afloop!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en houd onze socials @shimanogravel en @liveslowridefastltd in de gaten voor de laatste updates en info over de REBOUND Ride-Outs bij jou in de buurt.

REBOUND 2024: MILJOENEN KILOMETERS VAN HUIS

Ultra-Distance Scholarship

Het mooie van gravel is dat het voor iedereen is. Het is een geweldige manier om samen te komen en te genieten van de minder bekende wegen. Daarom sponsort Shimano de Ultra Distance Scholarship (UDS). De Ultra Distance Scholarship werd in 2020 in het leven geroepen om diversiteit aan de startlijn van ultra-afstand wedstrijden te bevorderen. Drie fietsers worden volledig ondersteund, inclusief prachtige fietsen, coaching, kleding en uitrusting, allemaal in de aanloop naar een aantal geweldige ritten.

De drie winnaars voor de UDS van dit jaar zijn Musa Akinosho, Fatima Ahmed en Cai Wang. Deze gepassioneerde fietsers doen dit jaar ook mee aan de REBOUND. Volg hun reis op @ultradistancescholarship en het blog van UDS.

STRAVA Route Builder

REBOUND is niet een doorsnee lunchritje. Het is gravel, singletracks, zand, modder, stenen en meer. Zijn er nog geen off-road routes in de buurt of wil je een bestaande route perfectioneren? Probeer de Strava Route Builder. Het helpt je verschillende punten aan elkaar te knopen, je route beter te plannen en je te inspireren met suggesties.

Start je training met JOIN

Wil je beter worden zonder een strak trainingsschema te hoeven volgen? Maak dan kennis met JOIN Cycling. Of je je nu voorbereidt op REBOUND, op weg bent naar je volgende grote doel, of gewoon ontspannen ritten met vrienden wilt combineren met gestructureerde trainingen.

JOIN is een platform dat dynamische en flexibele trainingsschema's biedt die zich aanpassen aan jouw drukke agenda, voortgang en trainingsdoelen. Ga je mee op een spontane groepsrit of is er een wijziging in je plannen? JOIN past zich eenvoudig aan en registreert je progressie. Het laat ook je prestaties tijdens je JOIN-training zien, zodat je weet waar je de volgende keer op moet focussen.

JOIN heeft nu een REBOUND-trainingsschema op maat. Bekijk het hier en meld je vandaag nog aan voor de REBOUND-aanbieding.

Meld je vandaag nog aan voor REBOUND!

Laat je gravelvrienden weten dat ze 1 juni in hun agenda moeten zetten. En deel je fietsavonturen en de feestjes na afloop met ons op je socials! 

Meld je hier aan!

Deel dit artikel