Shimano GRX Limited

Als ode aan het gravel en de moedige wedergeboorte van het wielrennen in Noord-Amerika heeft Shimano samen met tien meesterlijke framebouwers een collectie ontwikkeld van op durf en gravel afgestemde fietsen met Shimano’s nieuwe GRX Limited onderdelen. Ambachtelijke framebouwers hebben een aanzienlijke invloed gehad op zowel de cultuur als de technische wereld van het gravel. Zo brachten ze de eerste fietsen met racestuur voor verschillende ondergronden en creëerden ze met elk nieuw frame inspirerende verhalen en gemeenschapszin. De fietsen van tien meesterlijke framebouwers uit de hele wereld zijn te zien op de tentoonstelling in hartje Emporia als eerbetoon aan de machtige bijdragen van ambachtelijke framebouwers aan de gravelfietswereld. 

Deze frames worden gecompleteerd met Shimano GRX Limited onderdelen, die een ode vormen aan de lange, roemrijke nalatenschap van avonturen op racefietsen, de stijl die Shimano inspireerde tot het ontwerp van 's werelds eerste specifieke gravelgroep.  De originele GRX groepen zijn voortgekomen uit het verlangen om meer te ontdekken en hebben een generatie fietsers die zich verder willen wagen en weer willen genieten van off-road fietsen met een racestuur. GRX Limited zet die missie voort. 

De nieuwe GRX Limited is de enige echte mechanische 11-speed GRX 810 seriegroep, helemaal opgepoetst tot een klassiek zilveren afwerking voor een extra stijlvolle variant van de kwaliteit, precisie en duurzaamheid die je van GRX kent. Hij is verkrijgbaar in drie specificaties in beperkte hoeveelheden, met de opties 1x11 en 2x11 voor racesturen en een speciale 1x11 configuratie met recht stuur.

Klik voor meer informatie over de bouwers op één van de links hieronder. 

  • Speedvagen : Staalconstructie (Portland, Oregon, Verenigde Staten) 
  • Low : Aluminiumconstructie (San Francisco, Californië, Verenigde Staten)
  • Firefly : Titaniumconstructie (Boston, Massachusetts, Verenigde Staten)
  • Mosaic : Titaniumconstructie (Boulder, Colorado, Verenigde Staten)
  • Chumba : Staalconstructie (Austin, Texas, Verenigde Staten)
  • Mariposa : Staalconstructie (Toronto, Ontario, Canada)
  • English Cycles : Staalconstructie (Cottage Grove, Washington,  Verenigde Staten)
  • Seven : Titaniumconstructie (Watertown, Massachusetts, Verenigde Staten)
  • Enigma : Titaniumconstructie (Hailsham, Verenigd Koninkrijk)
  • Angel : Titaniumconstructie (A Coruña, Galicië, Spanje)

Bekijk tot slot ook een selectie van de fietsen met Shimano GRX Limited op de Bike Expo hier ↴

Kijk op bike.shimano.com voor meer informatie over GRX Limited

Ga naar bike.shimano.com