Wat betekent het om een gravelfietser te zijn? Er is niet één goed antwoord - en dat is het mooie van deze discipline, die stuurbochten combineert met onverharde paden. Gravelbiken gaat over persoonlijke expressie en de vrijheid om te kiezen. Er zijn geen regels, geen gevestigde normen, geen stugge, oude tradities. Jij bepaalt wanneer, waar en hoe je rijdt. 

Misschien ben je een doorgewinterde racer met een voorliefde voor intervaltrainingen en de ambitie om ooit op het hoogste podium te staan. Misschien ben je een dromerige avonturier die vóór zonsopgang al op zoek gaat naar nieuwe beklimmingen om te overwinnen. Of misschien vind je het leuk om alternatieve routes voor je woonwerkverkeer te nemen. Misschien herken je je een beetje in al het bovenstaande. Of misschien ben je heel anders. Er is geen fout antwoord. 

Hoe en waar je ook kiest om te fietsen, opties zijn belangrijk, vooral als het gaat om de versnellingen op je fiets. SHIMANO snapt dit. Daarom hebben we GRX gecreëerd, 's werelds eerste groepset speciaal voor gravelbiken. En daarom bevat de nieuwste versie van GRX drie unieke mechanische aandrijflijnopties met 12 versnellingen, met voor iedere fietser en rit wat wils.       

Shimano RX820 1x45T gravel groepset Izy King's Scott gravelbike

NIET TE KLOPPEN: 1x45T

Als je heel competitief van aard bent en eenvoud en goede mud clearance belangrijk vindt, dan is SHIMANO's RX820 1x12 de beste keuze. Door de lichtgewicht efficiëntie van een set-up met één voorblad te combineren met de korte stapjes van een 10-45-cassette, sta je met deze groep vol vertrouwen aan de start in Kansas, Stillwater, Steamboat of waar jouw moment van de waarheid zich ook bevindt. Je zult zeker weten dat je de optimale cadans hebt om je positie in het peloton te behouden - of om aan te vallen. Met SHIMANO GRX ben je NIET TE KLOPPEN.

SHIMANO-atleet Izy King rijdt op SHIMANO's nieuwe GRX RX820 gravel-groepset

NIET TE STOPPEN: 1x51T

Als je meer een ontdekkingsreiziger bent, die er een hele dag of meerdere dagen op uit trekt en voor wie geen klim te lang en geen weg te afgelegen is, dan is SHIMANO's uitgebreide RX820 1x12-optie de juiste keuze. Met dezelfde eenvoud en gewichtsbesparing als een enkel voorblad, maar met het brede bereik van de 10-51 cassette gecombineerd met een 40T of 42T kettingblad, kun je met deze groep comfortabel rollen, zelfs op de steilste jeepwegen of hoogste bergbeklimmingen. Met SHIMANO GRX ben je NIET TE STOPPEN.

Peter Stetina rijdt met Shimano's nieuwe GRX RX820 gravelbike groepset

NIET TE DROPPEN: 2x12

Voor fietsers die op zoek zijn naar het beste van twee werelden of juist naar een traditionele racefietsset-up, is SHIMANO's nieuwe 2x12 RX820 -aandrijflijn optimaal. Door gebruik te maken van de gravelspecifieke 48/31-kettingbladen aan de voorkant in combinatie met een 11-34 of 11-36 12-speed cassette, levert deze groep een breed versnellingsbereik met kleine stapjes. Zo kun je altijd de perfecte cadans vinden, of je nu over een vlak stuk doortrapt of de hoogste beklimming op fietst die je kunt vinden. Geen rit is te gek met deze all-road-georiënteerde optie. Met SHIMANO GRX ben je NIET TE DROPPEN.

En welke nieuwe GRX-aandrijflijn je ook kiest, je profiteert van SHIMANO's legendarisch nauwkeurige en betrouwbare mechanische schakelsysteem. In combinatie met de geïntegreerde kettingstabilisatie zorgt dit voor een stille en zorgeloze rit. Dus ga erop uit, plan je volgende rit, race of bikepackingavontuur - en weet dat je met SHIMANO GRX de juiste versnellingen hebt waarmee je de finish bereikt, waar dat ook is.

Shimano GRX Personalities
Shimano GRX Personalities
Shimano GRX Personalities
Shimano GRX Personalities
Shimano GRX Personalities
Shimano GRX Personalities