De diversiteit van gravelaars weerspiegelt het terrein dat hen zo aantrekt. Op het parcours is er afwisseling van stenen, zand en klei; gravelrijders zijn een mengeling van etniciteiten, geslachten en mensen met verschillende achtergronden. We zijn te vinden over de hele wereld en in alle lagen van de samenleving. We zijn er in alle soorten en maten, hebben uiteenlopende conditieniveaus, maar zijn allemaal verbonden door dezelfde passie.

Voor ons begint het zodra de weg ophoudt. In de bossen of de bergen of ergens op de paden, genietend van het landschap en het geluid van onze banden op gravel.

Onze avonturen evolueren: we gaan telkens een beetje verder. We durven meer, gaan er meer op uit, leren meer vaardigheden. We zien meer van de wereld om ons heen en komen meer over onszelf te weten.

Je zult nog meer genieten van je gravelritten met SHIMANO's line-up voor gravel. Ons stijlvolle EVOLVE-shirt en de bibshorts zijn gemaakt van hoogwaardige, gerecyclede materialen. Je kunt dus met een glimlach de weg op, wetende dat de productie niet tot onnodige verspilling heeft geleid.

En terwijl je het buitenleven ontdekt, zul je de kleine, slimme details waarderen. Zoals die handige mesh bovenbeenzak voor je telefoon of snacks, of de split aan de voorkant van de bibshorts waardoor je gemakkelijker naar het toilet kunt.

Voor ons begint het pas zodra de weg stopt

Elk onderdeel van onze gravellijn is gemaakt met de kick van avontuur in gedachten. Van de subtiele, bronskleurige reflectie-elementen tot een zeem dat speciaal gemaakt is voor lange dagen in het zadel. We hebben ook specifieke RX801- en RX600-schoenen en -kleding voor mannen en vrouwen ontwikkeld. Want op avontuur gaan met je dierbaren is gewoon leuker; sharing is caring. Dus de volgende keer dat je de weg verlaat, weet je dat je uitrusting klaar is voor die afslag.

Uiteindelijk is gravel voor iedereen, de sport verbindt alle mensen. Op de trails ontstaan vriendschappen en herinneringen. Of je nu één of honderd kilometer rijdt. Of je nu een 10-speed, 11-speed of 12-speed aandrijving hebt. Of je nu verharde wegen, boswegen, B-wegen of helemaal geen wegen neemt. Het doet er niet toe waarom je er bent; het is alleen belangrijk dát je er bent.

Een onderdeel van iets groters. Individueel sterk, maar samen met anderen nog gemotiveerder. Verenigd in gravel.

Deel dit artikel