Grinduro is een wereldwijde serie gravelfestivals waarbij de verhouding party en racen ongeveer gelijk is. Dit keer streek dit ultieme gravelfeestje neer in de Franse regio Grand Est en wij vroegen onze goede vriend Wyn Masters van WynTV om verslag te doen van de festivalvibe - en natuurlijk om deel te nemen aan de gravelpret. Wyn ruilde zijn mountainbike om voor een prachtige GT-gravelbike met geveerde voorvork en GRX 2x12 Di2 groepset, GRX-wielen en een extra GRX-crank om de deelnemers te interviewen.

WynTV sprak op het evenement onder andere met Shimano Gravel Alliance-rijder Sofiane Sehili. Sofiane navigeerde soepel tussen de enthousiaste mensenmassa door en deed de Grinduro in Xonrupt-Longemer als afwisseling van zijn soms 48 uur durende ultraraces. Sofiane reed eveneens met de GRX 825 Di2 en was lovend over de groepset: "Eerlijk gezegd, als je MIJ een groepset geeft en die werkt na een paar jaar nog steeds goed... dan is het echt een hele goede groepset."

ONTDEK DE GRX 825 Di2

Ook zin in een Grinduro-party?

Heeft Wyn met zijn verslag van de partysfeer tijdens de Grinduro je interesse gewekt? Meld je dan vandaag nog aan voor het volgende Grinduro-evenement en word lid van de community!

ONTDEK GRINDURO
Wyn Masters doet de Grinduro!

Deel dit artikel