Shimano G RX Limited op gravelfiets

Voor Kevin Wolfson zit de schoonheid van het ontwerpen van een gravelfiets in leren begrijpen hoe de term ‘gravel’ voor iedereen iets heel anders kan betekenen. Noem een gravelfietsconfiguratie en Wolfson heeft er waarschijnlijk aan bijgedragen. Flare-stuur, dropper zadelpen, met een mountainbikevoorvork? Jazeker, dat was hij. Een ontspannen frame met talloze bevestigingspunten voor fietstassen en 650b banden? Absoluut. Een gestroomlijnde gravelracefiets van minder dan 8 kg? Tientallen gemaakt. Waar je woont en hoe je fietst, dat blijkt te bepalen hoe je naar de gravelwereld kijkt.

Als chef Operations en hoofd framedesign van FireFly Bicycles in Boston, Massachusetts had Wolfson de leiding over het ontwerp en de productie van honderden All Road titanium gravelframes op maat. Stuk voor stuk zijn ze afgestemd op wat een klant als gravel ziet. Singletrack, fietspaden, ruige boerenweggetjes, zwerftochten door de bossen. Het mooie van werken met titanium, vindt Wolfson, is dat rijders in het ontwerp precies kunnen aanpassen op wat ze onderweg tegenkomen. Zoals geen twee streken precies dezelfde gravelbeleving bieden, zo'n zijn geen twee Firefly All Roads identiek.

Veelzijdige custom Firefly gravelfiets Shimano GRX Limited

Voor Wolfson zit de magie van zijn eigen streek in de gravelpaden die hij bijna over het hoofd had gezien. Toen hij begin 21e eeuw studeerde in de Upper Valley, op de grens van New Hampshire en Vermont, hield Wolfson zich in zijn trainingsritten vaak verre van de eindeloos lange, stille zandwegen. Zijn toenmalige fiets, een traditionele racefiets met dunne bandjes, raceversnellingen en velgremmen, was helemaal niet geschikt voor avonturen over de onverharde paadjes in de afgelegen bossen daar. Maar hoe meer All Roads-fietsen hij ontwierp, des te duidelijker werd het dat die avonturen nu voor het grijpen lagen. Nu is Wolfson terug in het grensgebied van New Hampshire en Vermont en ontdekt hij een wondere wereld van weinig gebruikte landweggetjes. Dankzij de fietsen die hij ontwerpt, kun je daar nu bijna onbeperkt rond fietsen.

Hoofdkantoor FireFly Bike Boston Shimano GRX Gravel Bikes
Custom fietsen door FireFly Bikes met Shimano GRX
Maak je fiets klaar voor de winter
Maak je fiets klaar voor de winter
Maak je fiets klaar voor de winter
Rijden op een custom FireFly gravelbike met Shimano GRX Limited
Rijden over een landelijk gravelpad op een Shimano GRX Limited gravelfiets

Deel dit artikel